Workshops

Crealis geeft regelmatig workshops. Want creativiteit moet je delen en ervaren!
Scroll even naar benden om te zien welke workshops er worden gegeven en om de algemene voorwaarden te lezen. Aanmelden voor de workshops kan via de webshop.
Altijd op de hoogte te blijven van nieuwe en workshops, datums, acties en tips? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Workshop handlettering
Locatie: ‘t Warme Huisje – Warmenhuizen/ NONON – Nieuwe Niedorp

Je ziet het overal: verschillende soorten letters getekend in leuke vormen en versieringen er omheen, oftewel: handlettering. Een fijne tegenhanger van alle digitale apparaten waar we tegenwoordig mee ‘schrijven’. En vooral heel leuk en ontspannend om te doen!
– Wat ga je doen?
In deze workshop handlettering ga je leren hoe je op een creatieve manier letters kunt maken. Het is een vrije manier van werken en ik ga je leren hoe je letters combineert, hoe je ze kunt versieren en hoe je er tekeningen bij kunt maken. Je maakt kennis met de verschillen in lettertypes (met schreef, zonder schreef, strak, sierlijk) en ik leg je uit hoe je vanuit één basis al heel veel variaties kunt aanbrengen. Ook leg ik uit hoe je je tekst kunt opbouwen, ‘aankleden’ met banners, bloemen, bladeren en andere versieringen. Uiteindelijk mag je een mooie poster maken met alles wat je hebt geleerd. De workshop is inclusief materiaalgebruik. Ook krijg je een werkboekje mee en een mooie Micron fineliner zodat je thuis meteen verder kunt. En als cadeautje krijg je nog een mooie wenskaart van Crealis! Tijdens de workshops kan ik je alles uitleggen over verschillende materialen en toepassingen en mag je me alles hierover vragen. Kortom: het is echt de bedoeling dat je een fijne 2,5 uur hebt en het gevoel hebt dat je het thuis ook graag wil en kunt gaan doen! De workshop is geschikt voor iedereen die kan schrijven 😉
En je krijgt koffie, thee en lekkers, natuurlijk.
– Hoe lang duurt het?
2,5 uur
– Waar is het?
‘t Warme Huisje
Warmenhuizen of bij NONON in Nieuwe Niedorp
– Hoeveel personen kunnen er deelnemen?
Minimaal 6, maximaal 10 tot 14. (bij te weinig deelnemers zullen we eerst naar een andere datum kijken)- Hoe kan ik mij opgeven?
Via deze link naar de webshop. Je betaalt de workshop vooraf en dan is jouw deelname ook bevestigd.
– Kan ik annuleren als ik mij heb opgegeven?
Helaas niet. Wel mag je zelf voor vervanging zorgen, zodat iemand in jouw plaats de workshop kan volgen.
– Kan ik ook zelf een workshop organiseren?
Jazeker! Als jij zelf een groep hebt geregeld van minimaal 8 personen, kunnen we altijd een dag, tijd en locatie afspreken die jullie goed uitkomt. Mail mij hier even over.
– Ik heb nog een vraag.
Stel hem! Gebruik het formulier bovenaan deze pagina.

Workshop brushlettering
Locatie: ‘t Warme Huisje – Warmenhuizen/ NONON – Nieuwe Niedorp

Brushlettering is een sierlijke manier van schrijven en is een moderne vorm van kalligrafie. Je schrijft het met een brushpen; een speciale pen met een zachte punt. Brushlettering heeft bepaalde technieken waardoor je de letters mooi kunt schrijven. Het wordt vaak gebruikt voor quotes op posters maar is ook erg mooi om bijvoorbeeld menukaarten te schrijven, bruiloft-uitnodigingen te maken of een naam mooi op een cadeaulabel of envelop te schrijven.
– Wat ga je doen?
Je begint met penbeheersing; hoe je mooie dikke en dunne lijnen kunt maken met de brushpen. Daarna ga je het onderkast (kleine letters) alfabet schrijven. Deze bestaat uit losse vormen die je gaat oefenen, zodat je elke letter uit het alfabet kunt schrijven. Doordat je veel oefent met penbeheersing zie je hoe je mooie schaduwwerking (dik en dun) in je letters kunt krijgen. Ik ga je uitleggen hoe je de letters tot een woord vormt en laat een aantal eenvoudige, creatieve toepassingen zien. De workshop is inclusief gebruik van alle materialen en een startpakket (met werkboekje waarin alle informatie staat die je in de workshop hebt geleerd, oefensheets en een mooie brushpen), zodat je thuis meteen aan de slag kunt. En als cadeautje een mooie wenskaart van Crealis! Hopelijk ga je hierna helemaal -zen- en geïnspireerd naar huis. De workshop is geschikt voor iedereen die kan schrijven 😉
En uiteraard krijg je koffie, thee en lekkers.
– Hoe lang duurt het?
2,5 uur
– Waar is het?
‘t Warme Huisje in Warmenhuizen en NONON in Nieuwe Niedorp
– Hoeveel personen kunnen er deelnemen?
minimaal 6, maximaal 10 tot 14. (bij te weinig deelnemers zullen we eerst naar een andere datum kijken.)
– Hoe kan ik mij opgeven?
Via deze link naar de webshop. Je betaalt de workshop vooraf en dan is jouw deelname ook bevestigd.
– Kan ik annuleren als ik mij heb opgegeven?
Helaas niet. Wel mag je zelf voor vervanging zorgen, zodat iemand in jouw plaats de workshop komt volgen.
– Kan ik ook zelf een workshop organiseren?
Jazeker! Als jij zelf een groep hebt geregeld van minimaal 6 personen, kunnen we altijd een dag, tijd en locatie afspreken die jullie goed uitkomt. Mail mij hier even over.
– Ik heb nog een vraag.
Stel hem! Gebruik het contactformulier bovenaan deze pagina.