Blog

Op deze pagina houdt Crealis een blog bij over leuke DIY-knutselideeën, inspiratie, mooie (rommelmarkt) vondsten en stylingtips

DIY Macrame
Het blijft leuk en het is eigenlijk zo makkelijk; een macramehanger knopen.

Benodigdheden:
– Vier stukken touw van 2 meter
– Houten ring
– Kralen van 25mm
– Pot (13cm) en plant

Zo maak je hem
Zorg dat alle touwtjes gelijk zijn en vouw ze dubbel. Aan de bovenkant ontstaat nu een soort lus. Leg een ring op die lus en haal de onderkanten van het touw er doorheen zodat dat de ring vast zit in het touw. (stap 1)
Nu is het het handigst om de ring met een haak aan bijvoorbeeld een deurklink te haken, dat knoopt het makkelijkst.
Verdeel de touwtjes die uit de lus komen in groepen van twee. Kies de touwtjes die al een beetje naast elkaar zitten en maak daar een setje van. Nu heb je vier groepen van 2 touwtjes.
Knoop op ongeveer 30 cm de eerste rij met knopen. Één touwtje hou je vast, de andere leg je er overheen en haal je via de achterkant er weer tussendoor (stap 2). Dit doe je nog een keer zodat het knoopje vast zit. Dit doe je vervolgens met alle vier de setjes. Belangrijk hierbij is dat de knoopjes allemaal op dezelfde hoogte zitten. (Stap 3)
Nu kun je de kralen toevoegen. Haal beide touwtjes door het gat van de kraal (Stap 4) en herhaal de twee knoopjes, zodat de kraal vast zit. (Stap 5)
Nu moet je even goed kijken welke touwtjes naast elkaar zitten. De bovenkanten (waar de touwtjes uit de ring komen) moeten niet gedraaid zijn. Kijk nu welke twee touwtjes naast elkaar zitten. Op ongeveer 10 cm onder de vorige knoop ga je nu nieuwe knopen maken. Je gaat het linkertouwtje van de ene en het rechtertouwtje van het andere setje, aan elkaar knopen. (Stap 6) Als ze aan elkaar vastzitten en je trekt ze een beetje uit elkaar, ontstaat er een ‘V’. Doe dit vervolgens weer met alle vier de setjes.
Nu herhaal je bovenstaande stap nog twee keer; één keer maak je een rij met knopen op 10 cm afstand onder de vorige knoop. Daarna nog een rij op 5 cm onder de vorige knoop. Let er weer op dat je de knoopjes allemaal netjes op dezelfde hoogte doet.
Nu heb je vier rijen met knoopjes: de bovenste rij met kralen, daaronder drie rijen zonder kralen.
Nu kun je de hanger afmaken door alle touwtjes bij elkaar te verzamelen en er een grote knoop in te leggen. (Stap 7)
Je hanger is nu klaar! Doe er een leuke pot in en een (hang)plant en geef hem een mooi plekje!

Ga je er nog meer maken? Varieer in lengte, de hoogte van de knopen en met -en zonder- kralen, dit maakt het wat speelser.

Veel plezier!

DIY Dromenvanger
– Deze DIY is ook gepubliceerd in het tijdschrift ´Baby´s eerste jaren´ nr. 32 –
Jouw grootste droom is al uitgekomen: je verwacht een kleintje of bent net ouder geworden van een lief klein wezentje. Het kamertje is waarschijnlijk al helemaal aan kant. Maar een persoonlijke touch is altijd welkom! Daarom een DIY om een dromenvanger te maken. Leuk voor aan de muur of boven de wieg.

Dit heb je nodig:
– Borduurring (Action of Xenos)
– Ongebleekt katoen
– Veren (Xenos, of gebruik echte veren!)
– Zwarte textielverf (Decorfin)
– Schoteltje
– Stempels (letters van Hema, pijl bij de Action)
– Touw
– Kralen

Zo maak je ‘m:
Begin met het bestempelen van het katoen. Zorg voor een wat groter stuk, zodat je alle ruimte hebt om hem straks in de ring te doen. Begin met het middelste woord ‘big’, zodat je de andere twee woorden er straks in ongeveer dezelfde afstand boven en onder kunt stempelen. Je kunt alle letters los stempelen, maar je kunt ze ook aan elkaar vastplakken met tape, zodat je het woord in één keer kunt stempelen. Dat heb ik gedaan. Doe een klein beetje textielverf op een bordje en strijk het met een kwast een beetje uit. Druk de stempels in de verf en stempel ze op het bord een beetje uit, om te voorkomen dat je dikke, vlekkerige lijnen krijgt. Hoe dunner de verf, hoe strakker de lijn. Als de woorden erop zitten, kun je de tekst nog versieren met andere vormen, ik koos voor een pijl.
Leg het katoen op de kleinste borduurring (wel in het midden, natuurlijk) en klem de grotere er omheen. Knip de overige stof af.
Nu kun je aan de slag met de veren! Doe om elke veer een kraal. Rijg met een naald een draad door het uiteinde van de veer. Nu kun je deze aan de onderkant van je borduurring, door het katoen rijgen. Steek vervolgens de draad nog een keer door het uiteinde van de veer en knoop vast. Dit doe je met alle drie de veren.
Je bent al bijna klaar! Maar je wilt hem natuurlijk kunnen ophangen. Vouw hiervoor een stukje touw dubbel. Rijg de dichte kant door de bovenkant van de borduurring en haal de uiteinden van het touw door de lus. Je kunt er nu wat kralen aan rijgen voor wat extra afwerking. Leg er een knoop in en voilá: klaar is jouw dromenvanger!

– Deze DIY is ook gepubliceerd in het tijdschrift ´Baby´s eerste jaren´ nr. 31 –

DIY Hydrofieldoeken bestempelen
Als je een kleintje in huis hebt kun je niet zonder hydrofieldoeken. Erg handig en op zich in vele kleuren te koop. Maar die leuke wit-zwarte zijn vaak net iets prijziger. Dus hoe leuk is het om ze zelf te bestempelen? Je kunt ze zelf gebruiken, maar natuurlijk ook cadeau doen aan iemand die een kleintje verwacht of heeft gekregen.

Dit heb je nodig
– grote en kleine witte hydrofiel doeken (Action of Hema)
– goede kwaliteit zwarte textielverf (Decorfin)
– tamponneerkwast of de platte kant van een verfroller
– schoteltje voor de verf
– sjablonen (Ik heb ze zelf gemaakt door ze uit te snijden uit een insteekhoes, maar je kunt ze natuurlijk ook bij een hobbywinkel kopen)
– dubbelzijdig tape (om de sjablonen vast te plakken)
– plastic voor op tafel
– beetje geduld

Aan de slag!
Zorg dat je de doeken gewassen en gestreken hebt voordat je gaat sjabloneren, dan pakt de verf beter.
Leg nu alvast het plastic op tafel ter bescherming, dan is dat maar gedaan. Leg de doek op tafel en bedenk even of je een strak patroon volgt of dat je gewoon uit de losse pols het sjabloon erop tamponneert. Ik heb uit de losse pols gewerkt. Het voordeel is dat hydrofieldoeken van zichzelf al vakjes hebben, dan kun je het patroon uitmeten. Handig! Dat gedaan hebbende, kun je beginnen met sjabloneren. Doe een beetje verf op een schoteltje waar je je kwast of de platte kant van een schuimroller in kunt dopen. Dep hem daarna een beetje uit. (Dunne lagen werken beter dan één dikke laag, die loopt onder je sjabloon.) Plak je sjabloon met dubbelzijdig tape vast, zodat deze niet verschuift. En dan tamponneer je de verf in dunne lagen in het sjabloon. Als je klaar bent laat je de doeken een paar uur drogen. Daarna kun je ze aan de achterkant strijken. En klaar zijn je handmade en customized hydrofieldoeken! Ook leuk om cadeau te geven… 😉
Niet zo’n fan van zwart wit? Je kunt natuurlijk ook een andere mooie kleur gebruiken zoals zachtroze, oker of mintgroen.

Deze leuke DIY is ook te vinden in het magazine ‘Kindje op komst’ van 9 februari 2017! (no 47, blz 14). Deze is ook verspreid op de 9 maanden beurs

(Kerst)Hangers
Zelf ben ik echt gek op houten kralen. Mooi in hun eenvoud en je kunt er zoveel mee maken! Niet voor niets heb ik er leuke wagenspanners van gemaakt (zie webshop). Maar nog leuker; je kunt er ook kersthangers van maken. En ik zeg nu kerst, maar je kunt ze eigenlijk het hele jaar door laten hangen. Gewoon aan een tak in een mooie vaas bijvoorbeeld. Of je gebruikt ze als sleutelhanger. Anyway. Wat je nodig hebt zijn maar twee dingen: touw dat jij mooi vindt (ik gebruikte satijnkoord) en houten kralen in verschillende maten. Vouw een stuk satijnkoord dubbel, leg er een knoop in en rijg de kralen er overheen. Zo simpel? Ja, zo simpel. Veel plezier ermee! En stuur gerust een fotootje via Facebook of Instagram als je deze hangers hebt gemaakt, ik ben benieuwd!

Marmer DIY
Ben jij ook zo gek op marmer? Overgewaaid vanuit Scandinavië. Het is natuurlijk, fris, stoer, én: loodzwaar! Ik wilde wel graag iets van marmer in huis, maar ik vind het ook vaak een beetje prijzig. Daarom heb ik een supersnelle (max 20. min) en supergoedkope DIY, met keukenfolie! Hoewel dit echt een beetje een fout jaren ’80 product is, kun je er dezer dagen wél je meubels mee omtoveren tot hippe design-stukken (met een beetje fantasie). Zo heb ik een wit, houten tafeltje beplakt met keukenfolie en zie hier: hartstikke hip! En makkelijk schoon te houden. Ik zou zeggen: leef je uit! De keukenfolie heb ik bij de Blokker gescoord en je hebt een beetje Dubro nodig om het te beplakken meubel te ontvetten. Je haalt een klein stukje papier los, plakt één stukje folie vast en met een droge doek strijk je vanuit het midden naar de zijkant, de folie verder vast. Zit er toch een luchtbel onder? Prik die lek met een speld en je ziet er niks meer van!
Ik heb de achterwand van mijn keuken ook meteen beplakt. En ik denk eraan om ook een paar keukendeurtjes te beplakken… want ik vind het zo tof!
Veel succes!

Kraambezoek fotobord
Omdat ik zoveel leuke reacties kreeg op dit fotobord, wilde ik het idee graag even met jullie delen! Ik vind het namelijk heel leuk om het kraambezoek vast te leggen voor later. Een boekje om in te vullen is leuk en praktisch, maar ik wilde natuurlijk iets originelers. Ik heb zo’n toffe polaroid Instax camera gekregen (te koop bij de Hema) en bij de Action heb ik schoolstickers gekocht, die passen precies op de achterkant van de foto. Elk bezoek ging even op de foto met Cato en schreef op de sticker een persoonlijk berichtje voor haar. Leuk om te zien hoe Cato op elke foto weer een beetje gegroeid is.
Ik kijk nog elke dag met veel plezier naar de foto’s!

Crealis Cadeaus: hoe het ooit begon…
Van kinds af aan was ik altijd al graag creatief bezig. Als iemand met mij wilde spelen en vroeg wat ik dan wilde doen was het vaak tekenen, kleuren of supermarkt spelen (met zelfgemaakt geld, kassa en pinapparaat). Op de middelbare school had ik het liefst de hele dag tekenles en ik was dan ook heel blij met mijn 8+ voor een portrettekening waar ik bloed, zweet en tranen in had gestopt. In de derde klas maakte ik echter de rare keuze om als vrij vak ‘muziek’ te kiezen. Ik luister er graag naar en dans er graag op, maar noten leren lezen en instrumenten leren bespelen was nou niet bepaald mijn ding. Met als gevolg dat ik op vrijdagmiddag bij mijn vriendinnen aansloot bij hun lessen beeldende vorming. Tot de docent dat niet meer toestond…
Vanaf mijn zestiende werkte ik (naast het bollenpellen, tulpen koppen en kranten rondbrengen) in de weekenden in een parfumeriezaak. De cadeautjes inpakken vond ik altijd leuk om te doen! En dacht ook vaak aan het hebben van een eigen schoonheidssalon of kapsalon. Ijdel als ik ben…
Na vijf jaar had ik keurig mijn HAVO diploma op zak. En toen…??
Uiteindelijk, na wat tussenjaren, maakte ik in 2004 de keuze om creatieve therapie te gaan studeren. Ik wilde een combinatie van psychologie en creativiteit en dat bood deze opleiding mij precies! Ik heb vier hele mooie, maar ook pittige jaren gehad (er wordt je óók even een spiegel en vergrootglas voorgehouden). Ik heb er veel psychologische kennis opgedaan en tijdens de beeldende lessen heel veel verschillende materialen en technieken mogen uitproberen. Een feest! Na het afronden van mijn opleiding kon ik aan de slag als creatief therapeut bij Triversum in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Een deeltijd baan, maar ik was er heel blij mee, ik had tenminste werk! Na een jaar of twee had ik mijn draai gevonden op mijn werk, inmiddels ook samen gaan wonen, het huis ingericht en gesetteld, maar ik miste toch iets in die overige dagen. Meer werken bij Triversum zat er niet in en de creativiteit bleef kriebelen. Af en toe had ik een baan erbij in de kinderopvang, maar dat was van korte duur. Zo nu en dan kreeg ik vragen van mensen of ik iets wilde beschilderen, het begon met klompjes. En dat vond ik eigenlijk zo leuk dat ik dacht: ik wil dit vaker doen! Via via kwamen er nieuwe opdrachten en ik kon heerlijk mijn creatieve ei kwijt. De naam ‘Crealis’ kwam eigenlijk bij mijn moeder vandaan; een combinatie van ‘creatief’ en ‘Lisanne’. Zo ging ik mijn bedrijfje noemen, lekker dicht bij mezelf. Op de jaarmarkt in Nieuwe Niedorp in 2010 durfde ik voor het eerst mijn ‘werk’ tentoon te stellen. Heel spannend, omdat je je heel kwetsbaar opstelt. Met een schilderij dat ik van Jasper maakte, een tekening van mijn moeder voor haar 50e verjaardag en wat fotolijsten, schilderijtjes en keycords stond ik daar. En ik kreeg zoveel complimenten over wat ik maakte; ik was best heel trots! Ik kreeg reacties dat ik goed kon schilderen en heel creatief was. Dat had ik zelf nog niet zo door… En ik verkocht ook nog best leuk; dat smaakt naar meer! En zo werd de spanning om mezelf ‘te laten zien’ steeds minder.
In 2012 vierden de bezuinigingen bij Triversum hoogtij en steeds stond mijn naam bovenaan de lijst om ‘boventallig’ verklaard te worden. Dat jaar heb ik me met Crealis ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een kleine handeling, maar een grote stap. Als Triversum stopt, heb ik tenminste mijn eigen bedrijf! Dus toen was het officiëel: Crealis Cadeaus IS een bedrijf! Het woord ‘Cadeaus’ is erbij gekomen, omdat er andere bedrijven zijn die ook Crealis heten. En het is een mooie toevoeging. Uiteindelijk heb ik nog twee jaar, met vallen en opstaan, bij Triversum gewerkt. Sinds september 2014 werk ik daar niet meer en ben ik helemaal voor mezelf. ZZP-er. Gek eigenlijk. Geen collega’s meer, geen creatieve therapie meer geven aan de kinderen, auto weggedaan; mijn wereld werd in ene een stuk kleiner! En reclamespotjes van de Kamer van Koophandel, pensioenregelingen, inkopen voor ondernemers en al dat soort dingen worden ineens interessant en belangrijk. Wat een veranderingen! Het had dan ook even tijd nodig om een echte ondernemer te worden, maar het lukt steeds beter. Ik geloof in Crealis Cadeaus, dus ben bereid er veel voor te doen om het een succes te maken. Het is nou eenmaal niet alleen het ‘maken en verkopen’ wat belangrijk is, maar reclame en naamsbekendheid is des te belangrijker! Af en toe een gokje wagen, vallen en weer opstaan. Dat leer ik steeds meer. En daar ben ik blij mee. En weet je, natuurlijk heb ik ook mijn off-days. Iedereen denkt: heerlijk toch, alle tijd en ruimte om je dag zelf in te delen, geen vervelende baas, geen 9 tot 17 dagen, je werk zelf inplannen. En dat is ook heerlijk! Maar wie geeft jou die schop onder je kont als je slecht hebt geslapen, geen zin hebt of net die moeilijke opdracht moet doen, waar je eigenlijk gewoon zenuwachtig voor bent en die je al drie keer uitgesteld hebt? Nou, IK dus. Gelukkig ben ik best gedisciplineerd, ik heb een werkschema, en doorzetten doe ik eigenlijk altijd. Eigenschappen waar ik nog steeds veel profijt van heb. Uiteindelijk ben ik hartstikke blij dat ik mijn eigen werkgever ben en het dus ook alleen mezelf aan kan rekenen of toe kan schrijven als iets niet goed gaat of juist heel goed geslaagd is! En het is voor een creatief brein als dat van mij heel rustgevend om elke dag met mijn handen bezig te zijn en mijn ideeën vorm te kunnen geven. En tijdens het maken stromen er alleen maar meer ideeën binnen. Goed voor het creatieve proces!
Uiteindelijk kan ik zeggen: ik heb tóch die eigen zaak die ik als 16 jarig meisje voor ogen had. Ik mag creatief bezig zijn, maak er mensen blij mee en voel me er zelf heel goed bij. Daar doe ik het voor!
Ik ben een gelukkig mens, dankzij Crealis Cadeaus!
(en dankzij jullie, die mij steunen, mijn producten kopen, aanprijzen en waarderen…:))

Happy campers
Graag wil ik een pareltje van een camping met jullie delen. Eerlijk is eerlijk, ik heb ‘m niet zelf gevonden; de site bijzondercamping.nl heeft ‘m getipt. Het gaat om landgoedcamping Buiten (www.naarbuitentoe.nl) in Midlaren, Drenthe. Dat is ongeveer 20 km onder de stad Groningen. Het is een ecologisch en biologische camping en het woord ‘buiten’ is treffend. Het is klein, zo’n 15 caravan plekken, en het ademt rust en creativiteit uit. Wat een feest om op camping Buiten te mogen verblijven! Als je aan komt rijden zie je een té leuk handbeschilderd bord waar de camping op is aangegeven (I love!). Langs de heidevelden en paarden rij je naar de camping. Een warm welkom van eigenaresse Maya waarbij ze je direct een voucher voor een gratis biologisch kopje koffie of thee aanbied. De Perzische tapijten liggen bij de entree en in het schattige creatieve zelfbedienings-winkeltje waar handgemaakte producten worden verkocht. De camping zelf is omgeven door weiland en bomen en je wordt ‘s ochtends en ’s avonds voorzien van een gratis concert van verschillende fluitende vogeltjes. De Schotse Hooglanders staan naast de camping en de camping zelf biedt een soort kinderboerderijgevoel door de schapen, paarden en ezels (ik zal je eerlijk zeggen dat ik een ezel nog nooit heb horen balken, tot nu. Wat een vreemd geluid!). Er is zelfs een huis-konijn die af en toe vrolijk kwam grazen en we stonden vlakbij de kippen, kruidenkar en de moestuin. De camping grenst aan het natuurgebied De Drentsche Aa, waarin bos en heidevelden elkaar afwisselen. Heerlijk om de camping af te lopen en meteen middenin de natuur te zijn. En we zagen tijdens een wandeling een hertje voorbij springen!
We hadden het mooiste uitzicht over de camping en genoten elke dag van de stilte, al het groen en een prachtige zon die bij ondergang de onderkant van de bomen zo mooi laat glinsteren. Wat een rust en wat een relaxte sfeer! En genoeg te doen voor jong en oud. Vuurtje stoken, luieren in de zon vanuit je stoel of in de hangmat, shoppen in het winkeltje of genieten van een boerderijsje bij de ondergaande zon. En het leuke is: binnen 5 minuten ben je in het pittoreske dorpje Zuidlaren en in een kleine 20 minuten ben je midden in de stad! Wij hebben volop genoten. Ik ben weer helemaal opgeladen en vol energie. Sowieso is voor mij met de caravan op pad gaan iets waar ik enorm naar uitkijk. Zo’n klein huisje waarin we alles hebben wat we nodig hebben, een cocon om ons in terug te trekken en te genieten van een tv-loos, liefst ook telefoon-loze tijd. Dan kom je nog eens tot goede gesprekken.
Mijn motto: Be happy go camping!

Kopenhagen honeymoon
Maandag 20 april hebben de liefde van mijn leven, Jasper, en ik, ‘JA’ tegen elkaar gezegd. Hoewel wij al 12,5 jaar bij elkaar zijn en er een kleintje op komst is voelt het toch alsof je je op nóg een manier aan elkaar verbind. Ondanks dat het ‘geregistreerd partnerschap’ heet, voelt het voor ons gewoon als trouwen. We hebben een heerlijke zonovergoten dag gehad met een gezellige brunch met ouders, oma, (schoon)broers en (schoon)zussen. In de euforie van de dag zijn we eind van de middag vertrokken met onze ‘Just Married’ versierde caravan, waar ik voor de gelegenheid nog wel even een passende slinger voor heb gemaakt ;). Die avond proostten we op een camping bij Groningen op ons trouwen om ’s morgensvroeg weer verder te rijden (en wat een pláátje om ’s ochtends vlakbij de bossen wakker te worden!)
De volgende middag kwamen we aan op camping ‘Charlottenlund’ aan de rand van Kopenhagen, aan het strand, bij een oud fort met verdedigingswallen. Wat een mooie camping! En een directe busverbinding naar de stad, ideaal! De caravan werd geïnstalleerd en we probeerden nog even de laatste zonnestralen mee te pikken, nagenietend van onze trouwdag.
De dagen bestonden uit: rustig wakker worden, uitgebreid ontbijten (als het weer het toeliet buiten) en dan eind van de ochtend richting de stad. ’s Middags ergens lunchen en koffie met gebak (de Denen zijn heel goed in, en gek op zoetigheid!) ’s Avonds aten we bij de caravan of gingen we in de stad eten.
We zijn de eerste dag gaan lopen, want we zaten dichtbij een heel leuke straat met allerlei mooie winkels en shop-in-shop stores. Wat is dit genieten en wat een inspiratie kun je hier op doen! Hoe kan ik nou in vier dagen al die mooie winkels bezoeken?? Ik moest me erbij neerleggen: dat gaat gewoon niet lukken.
Duidelijk is dat de Denen houden van strak, kwaliteit, pastels en mooie materialen. Grappig dat er tussen het Scandinavisch design ook vele tapijtwinkels te vinden zijn die Kelims en Perzische tapijten verkopen. Je ziet ze ook overal liggen in winkels en barretjes. Heel mooi! Wij gingen ook bijna overstag, maar een kleed van €500,- in de babykamer vonden wij iets te gek. Gelukkig hebben we een mooi alternatief gevonden! Verder heeft de stad de sfeer van Amsterdam: soms een beetje á la NDSM-werf en Westergasfabriek-stijl, oude fabrieken die nu voor kunst, cultuur en uitgaan worden gebruikt. Laagbouw (ook gebouwen ontworpen door Nederlandse architecten), grachten, fietsen, héél-veel-fietsen, leuke eettentjes, koffiebars; een beetje 9-straatjes en dan een hele stad vol. En Kopenhagen is opvallend schoon! De kleding is echt supermooi. Strak, weinig prints, sobere zachte kleuren, mooie stoffen en vaak: wijde, lange kleding op skinny jeans. Ik vind het echt mooi! Veel mensen zien er verzorgd en modern uit. Dat geeft ook sfeer aan een stad, vind ik. Middenin de stad is ‘Tivoli’, een groot pretpark. Een trekpleister waar van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, van jong tot oud, (gillende) mensen naartoe gaan voor vertier, suikerspinnen en enge, hard en vaak over-de-kop draaiende attracties. Kopenhagen heeft verschillende stadsdelen en we hebben ze bijna allemaal bezocht. De gekleurde huizen zijn typisch Deens: geel, blauw en groen. Kunnen wij onze huizen ook niet allemaal schilderen? Zo mooi en sfeervol! Er is een hoop historie bewaard gebleven, tradities leven hier lang voort. Veel mensen hebben dezelfde gebruiken: zo zie je heel veel mensen hardlopen, zie je regelmatig mensen met hele pizza’s over straat lopen, pakken ze graag terrasjes en zitten ze als het droog is (en overigens ook als het regent) buiten met elkaar een biertje of wijntje te drinken. Ik heb van een winkeleigenaar gehoord dat de Denen nogal conservatief zijn, maar ik moet zeggen: daar is niets mis mee! Mensen hebben hart voor de stad en voor hun land en zorgen er goed voor.
Hieronder zie je wat leuke fotootjes van onze stedentrip. Conclusie: ik ga nog een keer terug! En ik hoop dat ik jou ook op een idee heb gebracht.


Uitnodigingen voor onze ‘bruiloft’ (DIY)
Eerder schreef ik al een blog over mijn ‘nieuwe’ typemachine. Die heeft mij geïnspireerd voor het ontwerp van mijn ‘trouw’kaarten. Nu geef ik toe: dit is niet te doen als je 150 uitnodigingen gaat versturen, maar wij houden ons geregistreerd partnerschap heel klein, dus voor 7 uitnodigingen wil ik me wel uitsloven. En ik heb nou eenmaal een eer hoog te houden als het gaat om handgemaakt en creativiteit…;) Aangezien ik mijn ogen altijd open hou en de meeste mensen ook weten dat ik niet zo snel ‘vuilnis’ in iets zie, kwam mijn moeder met koperen frames aanzetten waar koperdraad omheen gewikkeld zit. Dat koperdraad wordt gebruikt voor het lassen en die frames worden weggegooid. Zonde!! Ze zijn rond en koperkleurig; ik ga er een mooie lamp van maken, of een wand/pronkkastje. Maar ik dwaal af… Dat koperdraad wat er omheen zit; daar begon het mee. Ik boog er met een tangetje hartjes van. Niet te netjes, niet allemaal even groot, je moet jezelf niet willen frustreren (het lukt namelijk niet!) Twee hartjes aan elkaar: één voor Jasper, één voor mij. Ik wilde de hartjes de hoofdrol laten spelen, dus er kwam geen grote kaart, maar een mooi label aan. Dit soort ideeën ontstaan bij mij tijdens het maken. De tekst voor de uitnodiging typte ik op de typemachine. Ik had weinig ruimte, dus kon weinig tekst gebruiken. Een uitdaging…De labels, versierd met washi tape, heb ik met kant aan de hartjes geknoopt. Klaar zijn mijn uitnodigingen! Maar die ga ik natuurlijk niet zo in de brievenbus doen. Ik had hele leuke enveloppen gekocht bij de Hema. Hierop typte ik de namen. Ook had ik leuke sjablonen (eveneens Hema) die een mooi kader vormden voor de namen op de enveloppen. De envelopjes heb ik wel even opgeleukt met glitterlijm, het is immers wel feest. Ik ben er trots op en de genodigden zijn er erg blij mee!
Uniek, handgemaakt en persoonlijk. That’s me! Euh…that’s Crealis Cadeaus! 😉

Ereplaats voor onze caravan
Jullie hadden hem al voorbij zien komen op deze blog: onze caravan. Ons tweede huisje en grote trots. In april gaan we er weer mee op pad. Bij wijze van ‘huwelijksreis’, nadat wij geregistreerd partners zijn geworden. Een klein weekje naar Kopenhangen, op een camping aan het strand, op 9 kilometer van Kopenhagen af. Jullie begrijpen: ik heb er zin in!
Nu ben ik al een tijdje fan van het ‘Caravanity’ boek van Femke Creemers, een boek over happy campers lifestyle, voor de hippe caravanners onder ons. Door dit boek was ik geïnspireerd geraakt voor het kopen en pimpen van onze caravan. Toen onze caravan klaar was, heb ik vaak gedacht: onze caravan had zo in dit boek gepast! Dus toen ik eind vorig jaar op de facebook pagina een oproep las om je caravan op te geven voor het nieuwe Caravanity camping kookboek, was ik óm! Daar wilde ik in staan, met onze caravan! Dus ik heb de meest enthousiaste mail ooit geschreven en de mooiste en beste voor- en na foto’s opgestuurd. Vol spanning wachtte ik af. Hou leuk zou het zijn als onze caravan daarin kwam?
Maar toen kwam de teleurstelling; er was geen plek meer in het boek. Jammer! Ik heb het geprobeerd, dacht ik toen.
Maar een aantal maanden later kreeg ik alsnog een mail dat er een spread (zo heet dat dan in boeken-land) was komen te vervallen, waardoor er tóch plaats was voor ons huisje op wielen! Ik was door het dolle heen, wat is dit gaaf! Ik kon niet wachten tot het boek uitkwam. En vorige week lag ‘ie dan op de mat. Mijn vriend en ik gingen er even voor zitten en met kloppend hart bladerden we door het boek. En: tadáááá: twee hele pagina’s voor ons ‘huiselijke caravannetje’, met een leuke tekst erbij! En middenin het boek nog twee pagina’s met een heerlijk recept dat wij de afgelopen vakantie heel lekker vonden en wat heel kampeer-proof is. Het leuke is dat onze caravan achterin staat, waardoor je, als je begint met bladeren, eigenlijk als eerste onze caravan ziet. En Femke is ook nog zo aardig geweest om mijn website te vermelden bij de ‘credits’. Dat vind ik nog eens charmant!
Wil je het boek in het echt bekijken? Hij ligt in diverse boekwinkels, maar is ook te bestellen via bol.com, even zoeken op ‘Caravanity camping kookboek’. Als je ook inspiratie op wilt doen voor het pimpen van je caravan; het eerste Caravanity boek is zeker een aanrader! Of verras iemand ermee die ook op zoek is naar caravan-inspiratie, leuk verjaardagscadeau. 😉
Maar ik zit voorlopig glunderend van trots door dit boek te bladeren. Happy me!

Meuk = Leuk!
Afgelopen weekend was het weer tijd voor een feestje. Althans, voor mij is het een feest: de IJ-hallen! Een mega-vlooienmarkt in oude scheepshallen op de NDSM werf in Amsterdam. Ik kan daar wekenlang naar uitkijken. Je moet even de tijd nemen en goed kijken (en voldoende contant geld meenemen) maar dan is het een waar paradijs voor de echte vintage, antiek en design liefhebber. Samen met mijn vriend, koffie in de auto en broodjes gesmeerd, gingen we zaterdagochtend vroeg op pad. Het was koud en winderig, maar dat vergeet ik al gauw met al die mooie spullen. En het is een goede reden om in de IJ-kantine even een gebakje te eten om op te warmen. Mijn ogen zijn vooral gericht op spullen waar ik een speciaal gevoel bij krijg. Als ik dan ook de oude schoolplaten zie waar ik zelf letters van heb leren lezen voel ik me in ene heel oud, maar ik krijg ook een gelukzalig, nostalgisch gevoel. Dus die is gekocht! Hij hangt nog niet, maar de babykamer zal zich straks een letterplaat rijker rekenen. Net als een oude, aluminium lamp uit een oud Frans dorpje. Mijn vriend en ik hebben ons hart verloren aan Frankrijk, dus ook die lamp mocht mee. Vijf minuten binnen, 50 euro armer en twee pareltjes rijker! Maar daarna werd ik pas echt verliefd. Op een typemachine! Ik houd van ambacht, van inkt, drukwerk, monoprints en van handwerk. En ik houd van mooie letters. Mijn hart maakte een sprongetje! 1+1 = 2; de typemachine is van mij! Blij als een kind ben ik met mijn Triumph Tippa. De inktrol geeft nog voldoende af als ik hard genoeg op de knoppen druk (ik kan dus niet ongemerkt iets typen), de ‘z’ blijft hangen, dus die moet ik met de hand terugduwen, er zit een Caps Lock op en verder heb ik kennis gemaakt met alle knoppen en weet ik nu al helemaal hoe ‘ie werkt. Mijn typemachine en ik hebben in een paar dagen tijd een goede band opgebouwd. Ik heb er bijvoorbeeld mijn huwelijks-uitnodigingen mee gemaakt. Een belangrijke stap in mijn leven, ‘trouwen’, en mijn typemachine is er nu ook getuige van. Er zullen nog vele mooie momenten volgen tussen mij en mijn typemachine. I’m in l-o-v-e! Op naar de volgende markt!

Inpakideeën
Crealis Cadeaus helpt de Sint en inpak-piet graag met creatieve inpakideeën! Versier een effen papiertje met leuke huisjes en een gouden maan van washi-tape en het is helemaal Sint-proof! Handig als je geen Sint-papier in  huis hebt. Alle papier, tape en frutsels komen van de Action en Hema. Zij hebben ook soortgelijke labels. Na-apen mag dit keer… 😉

Ik ga op avontuur en neem mee….
Blijer dan blij ben ik met onze caravan! Een, volgens mij vierdehands, Engelse Astral uit 1978. In Scandinavische stijl met mintgroen, wit en her en der zwarte, koperen en koraalkleurige details. Helemaal weer mooi! Mijn vriend en ik hebben eraan geklust, maar wat interieur betreft heb ik bijna alles zelf gemaakt; kussens, gordijnen, vitrage, strandstoelen en behangen met een paar rollen cadeaupapier. En verder gaat mijn dank uit naar mijn schoonvader, Hema, Ikea en Leen Bakker 😉
Wil je ook een caravan pimpen maar weet  je niet waar je moet beginnen? Mail even naar crealis@live.nl.

Themafeest ‘cupcake’
Voor een themafeest ging ik verkleed met als thema ‘cupcake’. Nu is er veel te koop in dat thema, maar ik denk altijd: alles is zelf te maken. Dus ging ik aan de slag. Een oud hemdje dat ik al bijna weggegooid had bleek perfect voor dit feest door de wit roze strepen. Ik heb er lint, strikjes en pailletten op genaaid zodat het een beetje leek op een korset. Het rokje heb ik zelf genaaid en voorzien van grote strikken en een schulprandje. De witte handschoenen van de Action heb ik geknipt en voorzien van pailletten en een schulprandje. En sieraden, make-up en nagels doen natuurlijk ook mee, dus ging ik met fimo klei (eveneens van de Action) oorbellen en een ketting maken. Zoooo leuk!!! Nu hou ik wel van dat fijne werken, maar het vergt wel wat geduld. En dan nog het allerleukste: het kroontje! In een hoedje dat vastzit op een diadeem heb ik een kaarsenkroontje gestoken en als bodem van de cupcake heb ik er twee dikke elastieken omheen gedaan. Net een taartje!!
Ik heb die dag vele complimentjes mogen ontvangen en dan blijft het leuk om te denken: ‘dat heb ik allemaal zelf gemaakt!’ Doe er je voordeel mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *